Tipy na halloweenské masky: Koupíte si ji, nebo ji vyrobíte sama?

Aktualizováno redakcí 18. 11. 2022

I když Halloween není typicky český svátek, každý rok se rozšiřují řady jeho příznivců. Zatímco někoho baví pořádat velké večírky v kostýmech, někdo ho má jen jako záležitost na doma. Ať už je to u vás jakkoliv, mrkneme se na to, jak si obstaráte slušivou halloweenskou masku.

Halloween se oslavuje 31. října, což je večer před svátkem Všech svatých. Během něj oslavujeme jak známé svaté, tak ty, které nikdo neznal. (Lze to tedy vztáhnout na všechny lidi na světě.) 

Vzhledem k tomu, že ponuré a chladné počasí probouzí v lidech fantazii, byla otázka času, kdy někoho napadne vymyslet spojitost zemřelých s nejrůznějšími příšerami a postavami z pohádek. Což vedlo až k humorným, nebo k opravdu strašidelným převlekům, ve kterých začaly děti koledovat u svých sousedů. (Kdo neotevře a děti neobdaruje, ten se může dočkat nějakého nejapného žertíku, jako je obalení domu toaletním papírem. Oblíbená jsou ale i syrová vejce na domovních dveřích.)

Pokud si myslíte, že je to zábava jen pro děti, zkuste se zamyslet nad tím, proč byste si nemohla tento večer užít i vy osobně. Stačí, když si vyberete masku a na jeden večer se ponoříte do zcela nové role. (Kromě toho, že je to zábava je to i celkem sexy. Nebo myslíte, že ne?)

Portrait of girl during halloween holding a moon

Tipy, za co všechno se můžete převléknout a jak si obstaráte masku s kostýmem si povíme v následujících několika sekcích.

Nápady na halloweenskou masku

Mít na sobě halloweenský kostým nemusí být ostuda. Je ale důležité mít správný nápad. Také u toho nezapomeňte myslet na svůj věk a postavu. Jinak se může stát, že to dopadne naprosto katastroficky.

V závislosti na tom, jak moc se chcete odvázat můžete zkusit masku:

  • Učitelky
  • Školačky
  • Policistky
  • Lékařky/zdravotní sestřičky
  • Špionky
  • Kočky
  • Námořnice
  • Egypťanky
  • Dívky z 20. let
  • Pirátky
  • Superhrdinky
  • Slavné osobnosti
  • Ducha
  • Čarodějnice/víly
  • Princezny

Pokud si opravdu věříte, můžete si pořídit i trojrozměrný oblek ve tvaru dýně, dochucovadel a podobně. Nemusí být ale snadné je v našich podmínkách sehnat. Také si uvědomte, že vám něco takového zabere spoustu místa ve skříni

Tipy, jak danou masku sehnat

Češky umí být vynalézavé, takže nepovažují za nutné si vše kupovat už hotové. Pokud jste kreativní a zároveň chcete ušetřit peníze na hezké nové šaty, nebo rtěnku, kupte si jen to, o čem víte, že si to nedokážete vyrobit. Například čarodějnický klobouk, nebo špičku na cigarety, či šavli.

O zbytek se postará vaše skříň, nebo váš nejbližší second hand. V něm si kupte pruhované tričko a hnědé kalhoty, nebo top a sukni, které jsou inspirované 20. léty 20. století. Sehnat se dá ale i ledacos dalšího. Třeba kabát a klobouk pro špionský převlek, nebo laboratorní plášť, pod který si obléknete bílé kalhoty a košili.

V případě, že nemáte na takový lov náladu, ani prostor, kostým si kupte online, nebo v kamenném obchodě. (Zavítejte do obchodu s žertovným a karnevalovým zbožím, nebo do sex shopu. Tam ale volte něco, co nepobouří děti.)

Další nápady, co podniknout

V případě, že jste zručná, lze si halloweenské kostým vlastnoručně ušít. Výhodou je, že si ho uděláte přímo na tělo, z materiálů, které se vám líbí. Mínusem ale může být finanční náročnost a pracnost

Velmi oblíbené jsou i převleky za slavné osobnosti. U nich obvykle stačí, když si seženete paruku a pokusíte se trefit do stylu oblékání, který daná celebrita nosí. V případě krajní nouze vám hodně pomohou i barvičky na tvář, kterými si namalujete na obličej obrázek.

Vyráběla jste si někdy halloweenský kostým? Pokud ano, jaký je váš nejoblíbenější?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *