Nevíte, jakým jídlem potěšit muže k večeři? Pár tipů, kterými nezklamete.

Aktualizováno redakcí 18. 12. 2018

Jaké jídlo uvařit muži k večeři? Mělo by být rychlé, chutné a obsahovat maso. Protein je nutný pro udržení svalů a podporu tvorby testosteronu. Jaká je rychlá večeře?

Maso je základ!

Kuřecí maso v negližé

Suroviny:

  • 1 ks kuřecího masa – prsa
  • 2 lžíce hladké mouky
  • špetka soli
  • sušený česnek
  • provensálské bylinky
  • lžíce kečupu
  • 50 g taveného sýra
  • 100 g těstovin
  • olej

Těstoviny uvaříme v osolené vodě. K mouce přidáme sůl, česnek, bylinky a promícháme. Na pánvičce rozehřejeme olej, prsa naklepeme a obalíme. Pak osmahneme plátky z obou stran v oleji a odložíme je do tepla. Do pánve vlijeme rozmíchaný kečup v troše vody, necháme projít varem, přidáme tavený sýr, rozmačkáme vidličkou a povaříme. Snížíme teplotu, vložíme maso, necháme táhnout, až se chutě propojí. Těstoviny přelijeme omáčkou a přidáme porce masa. Servírujeme s čerstvou zeleninou.

Maso se smetanovo-hořčičnou omáčkou

Suroviny:

  • kuřecí nebo vepřové maso
  • olej
  • plnotučná hořčice
  • smetana na vaření
  • cibule
  • 2 ks červené papriky
  • sójová omáčka
  • grilovací koření
  • kari
  • sůl
  • mletý pepř

Maso nakrájíme na malé nudličky, okořeníme, ale kari dáme až do omáčky, aby nezhořklo. Orestujeme s pokrájenou cibulí, přidáme nakrájenou papriku, přilijeme trochu vody a dusíme, dokud není paprika i maso měkké. Zalijeme smetanou, přidáme hořčici, dochutíme kari kořením, sójovou omáčkou a případně dohustíme moukou rozšlehanou v mléce. Přílohou jsou hranolky nebo americké brambory a salát.

Vepřová kýta rytíře Fryduše

Suroviny:

  • 6 ks řízků z kýty
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička mletého pepře
  • 1 lžička solamylu
  • 1 lžička worcestrové omáčky
  • 2 stroužky česneku
  • 0,5 lžička majoránky
  • 0,5 lžičky pálivé papriky
  • 0,5 lžičky sladké papriky
  • 2 ks vajec
  • 3 lžičky kečupu
  • 4 lžičky rostlinného oleje

Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Vejce rozšleháme, přidáme přísady a důkladně promícháme. Do marinády vložíme řízky a necháme v chladu odležet 24 hodin. Naložené maso osmahneme na tuku asi 2 minuty z každé strany. Podáváme s topinkou nebo brambory, volským okem a zeleninovou oblohou.

Ale bez dobrého salátu to nejde

Pečené brambory se slaninou a sýrem

Příprava:

10 minut a 45 minut pečení pro 4 osoby

  • 1 kg brambor
  • 1 lžíce oleje či tuku na vymazání plechu
  • 150 g slaniny
  • 150 g plátkového sýra
  • 200 ml kysané smetany
  • hrst usekané pažitky
  • sůl

Předehřejeme troubu na 200 °C. Brambory ve slupce omyjeme a podélně rozkrojíme na poloviny. Plech potřeme tukem a rozložíme na něj brambory řeznou plochou nahoru. Pečeme asi 45 minut podle velikosti brambor. Chvíli před dopečením položíme na každou bramboru plátek slaniny a pečeme, dokud se slanina dokřupava nerozpeče. Nakonec přes slaninu dáme kousek sýra a dopečeme, až se sýr mírně roztaví. Zakysanou smetanu rozmícháme, osolíme a vmícháme do ní posekanou pažitku. Podáváme jako hlavní chod se zakysanou smetanou nebo jako přílohu.

Tortilla s kuřecím masem a zeleninou

Suroviny:

  • 2 ks tortilly
  • 250 g kuřecích prsou
  • koření
  • 1 salátová okurka
  • 1 rajče
  • ledový salát
  • tatarská omáčka

Kuřecí maso restujeme na pánvičce asi 8 minut do měkka a posypeme kořením. Tortilu nahřejeme a potřeme tatarskou omáčkou. Ledový salát, rajče a okurku si nakrájíme na kostky, smícháme s masem, vložíme vše do tortily a zabalíme. Je to lehká večeře.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *